Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

81 nieuwe sociale huur- en koopwoningen voor Borsbeek

Gerelateerde onderwerpen :

,
81 nieuwe sociale huur- en koopwoningen voor Borsbeek

Aan de Frans Beirenslaan in Borsbeek realiseerde de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning 58 huurwoningen verdeeld over drie bouwblokken gesitueerd rond een binnengebied en elf koopwoningen.

Hier is tevens een kinderdagverblijf voorzien. Aan de De Robianostraat verrezen twaalf nieuwe huurappartementen. Alle wooneenheden zijn ondertussen toegewezen aan de toekomstige bewoners. Beide nieuwbouwprojecten werden onlangs feestelijk ingehuldigd. In de toekomst plant de gemeente een pps-project in het centrum van Borsbeek. Hierin zijn 22 sociale huurwoningen opgenomen.De site van het nieuwbouwproject aan de Frans Beirenslaan wordt langs één zijde omsloten door een gewestweg en langs de andere zijde door een gemeenteweg. Het grootste deel van de site is autoluw. Op verscheidene plaatsen zijn doorgangen voor fietsers en voetgangers. De beperkte hoogte van de woningen en de afwisseling tussen de private tuintjes en publieke pleintjes versterken het open en groene karakter van het binnengebied.

Het geheel bestaat uit vijf bouwvolumes: twee volumes met grondgebonden woningen aan de gewestweg, één langgerekt volume langs de gemeenteweg en twee volumes in het binnengebied. De overige drie volumes omvatten appartementen op de verdiepingen en duplexwoningen op het gelijkvloers. Alle gebouwen zijn opgetrokken uit een sokkel in betonsteen en bovenliggende lagen in paramentsteen. Er werd gekozen voor een eenvoudige structurele opbouw en voor een architectuur zonder franjes. Hierdoor kon maximaal op woonkwaliteit worden ingezet.               

Het ontwerp is van Dierendonckblancke Architecten uit Gent. Aannemer Hooyberghs uit Arendonk voerde de bouwwerken uit. Het totale prijskaartje bedraagt 8,94 miljoen €. De werken startten in februari 2015 en werden eerder dit jaar afgerond. De huurders nemen momenteel hun intrek in het project aan de Frans Beirenslaan. Alle koopwoningen aan de Singel zijn toegewezen.

Op de site van de voormalige wasserij Edelweiss aan de De Robianostraat in Borsbeek werden rond een centraal plein twaalf huurappartementen gebouwd. Het Ontwerpatelier uit Olen tekende de plannen voor dit project. De nieuwbouw werd opgetrokken door Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal. De werken begonnen eind 2016 en werden in april voltooid. Het project kost in totaal 1,52 miljoen €. Alle appartementen zijn verhuurd en ondertussen ook al bewoond.

Met deze twee nieuwe projecten erbij beheert De Ideale Woning momenteel 97 sociale woningen in Borsbeek. Het opgelegde bindend sociaal objectief voor deze gemeente bedraagt 108. “De jongste jaren realiseerde De Ideale Woning 79 bijkomende sociale huurwoningen in deze gemeente. Dit was mogelijk door de aankoop van drie bestaande appartementsblokjes met telkens drie appartementen en door de realisatie van de jongste twee nieuwbouwprojecten. We leveren hiermee inspanningen om ook in deze randgemeente van Antwerpen een aanzienlijke groei van sociale woningen te realiseren”, aldus Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Wie geld leende voor een nieuwbouw, leende volgens cijfers van de Beroepsvereniging voor Krediet in het tweede kwartaal van 2020 gemiddeld 194.000 €. Een jaar geleden was dit nog maar 175.000 €.     Ook kredieten voor aankoop[…]

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Meer artikels