Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

800-serie is de grootste kniklader van Avant

Gerelateerde onderwerpen :

800-serie is de grootste kniklader van Avant

De nieuwe 800-serie van Avant Tecno maakt een demonstratieronde door België. Dit is de grootste en krachtigste serie knikladers van deze Finse fabrikant. Het bedrijf verlegt hiermee de grenzen van zijn gamma van compacte laders. Deze machine kan vanaf september in België geleverd worden. Wij gingen al even testen bij Avant-dealer Vandaele Machinery in Oostrozebeke.

De nieuwe 800-serie, die zopas op de Bauma zijn première beleefde, heeft een hefcapaciteit van 1.900 kg en een hefhoogte van 3,5 m. “Belangrijker dan de nominale hefcapaciteit is de hefcapaciteit in combinatie met het manipuleren. Met het model 860i kan je een klassiek pallet betonstraatstenen makkelijk opheffen, maar ook nog op allerlei manieren manipuleren. Datzelfde pallet transporteren over oneffen terrein, het op- en af een vrachtwagen laden, het kan allemaal zonder risico’s”, weet Avant-verantwoordelijke Irene Vandaele van Vandaele Machinery.

Deze nieuwe, grootste machine van Avant heeft dezelfde voordelen als de bestaande modellen. “Het lage zwaartepunt zorgt dat je een heel stabiele machine hebt. Dan heb je nog de onafhankelijke hydrostatische aandrijving op de vier wielen en de telescooparm. Ten opzichte van het totale gewicht van de machine heeft een Avant een grotere hefcapaciteit dan machines van andere merken. Dat alles samen met de hoge kwaliteitsstandaarden bij de fabriek in Finland maakt dat dit een machine met een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit is. Er gaat nauwelijks iets fout gaat met een Avant. Als er één in onze werkplaats staat, is het doorgaans voor een onderhoud en slechts zelden voor een herstelling”, weet Irene.De afmetingen van de machine blijven heel compact met een breedte van slechts 1,5 m, een lengte van 3,4 m en een hoogte van 2,2 m. Het gewicht zonder uitrusting bedraagt 2.500 kg, waardoor hij nog makkelijk te transporteren is. “Met deze 800-serie, waarop zowat alle uitrustingen geplaatst kunnen worden, mikken we op grotere aannemers in tuinaanleg, openbaar groen en vooral ook bestrating. Voor de recyclagesector en het klassieke grondverzet zal deze kniklader waarschijnlijk minder ingezet worden”, besluiten Carl en Irene Vandaele.

Avant brengt van de 800-serie twee modellen op de markt. De 860i heeft een commonrail-dieselmotor met turbocompressor: de Kohler KDI 1903 TCR-motor van 57 pk (42 kW). Deze motor voldoet aan de strenge EU Stage V-emissienormen. Het tweede model, de 850, heeft een Kubota V2403-dieselmotor van 49 pk (36 kW) en zal niet in Europa worden verkocht.Deze nieuwe knikladers beschikken over twee snelheden. Met een maximumsnelheid van 30 km/u zorgt de Kohler-krachtbron daarnaast voor een hydraulische olietoevoer voor de aanbouwwerktuigen van 80 l/min. De telescopische laadarm is standaard voor deze 800-serie. De telescoop wordt hydraulisch uitgeschoven over een lengte van liefst 825 mm. Dit resulteert in een hefhoogte van 3,5 m.

De 800-serie is uitgerust met het snelkoppelsysteem van Avant voor toebehoren. Andere snelkoppelsystemen, zoals Euro 3, zullen optioneel beschikbaar zijn. De hydraulische slangen van de toebehoren zijn gekoppeld aan de multiconnector, waardoor het zeer eenvoudig is om de hydraulische verbinding te maken met één handbeweging en in alle omstandigheden en zonder verlies van olie.

Het uitgebreide assortiment Avant-toebehoren - meer dan 200 - is ook beschikbaar voor de 800-serie. Dit maakt de 800 tot een zeer veelzijdige en nuttige machine voor veel verschillende klantgroepen: tuin- en klinkeraanleggers, aannemers, terreinonderhoud, landbouw, overheden, enz.

Je kan de demonstraties met de Avant 860i nog bijwonen op 15 en 16 juni bij Avant Machinery in Sint-Ttruiden, op 20 juni bij Keymolen in Rebecq en op 5 en 6 juli bij Maes nv in Kasterlee. In het najaar zijn er nog meer demodagen gepland bij Avant Centers in België en Nederland.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Meer artikels