Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

77 appartementen en penthouse versterken Blauwe Boulevard

Gerelateerde onderwerpen :

,
77 appartementen en penthouse versterken Blauwe Boulevard

Nadat residenties I (drie commerciële ruimtes en 61 appartementen) en II (76 appartementen ) volledig en residentie III (73 appartementen) voor 99% uitverkocht werden, gaat het prestigieuze vastgoedproject Zuidzicht aan de Hasseltse kanaalkom zijn vierde en finale fase (77 appartementen) in. “De vraag naar hoogwaardig afgewerkt vastgoed met de meerwaarde van het uitzicht over het kanaal is groot; dat merken we aan de vlotte verkoop”, verklaart projectontwikkelaar Kolmont Woonprojecten de populariteit van dit project.

De Hasseltse Blauwe Boulevard krijgt ook stedenbouwkundig steeds meer vorm dankzij o.m. charmante verlaagde wandelkades, het ’s avonds sfeervol verlichte Scheepvaartplein en Zuidzicht als residentieel boegbeeld. Na de realisatie van Residentie III ging de stad Hasselt door met de aanleg van een nieuw deel van het openbaar domein, waarin Zuidzicht IV nu is verwerkt.
“De kade langs het naburige woonproject tot aan Residentie I van Zuidzicht werd verder doorgetrokken. We zorgen er ook steeds voor dat die openbare ruimte het niveau van de omliggende stadsprojecten weerspiegelt inzake gebruikte materialen, duurzaamheid en afwerking”, signaleert schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput.  Dit wordt mee mogelijk gemaakt door de financiële steun van alle projectontwikkelaars in het stadsontwikkelingsproject Blauwe Boulevard.

Stad met een (water)plan

Niet alleen langs maar ook op het water bezit de ‘Stad met een Plan’ een stedenbouwkundige visie. “Het waterplan dat we samen met nv De Scheepvaart lieten opmaken door projectbureau Vrolijks en Urhahn Urban Design vormt hierin onze leidraad. Door analyse en inventarisatie werd een schets gemaakt van een eventuele inrichting van de kanaalkom met steigers, nutsvoorzieningen, een clubhuis, …”, verklaart Tom Vandeput. In een latere fase zal de stad dit waterplan ook gebruiken voor de beoordeling van aanvragen i.v.m. ligplaatsen, evenementen, e.d.
Binnen de ontwikkeling van de kanaalkom, die in 2013 van start ging, vormde Zuidzicht één van de eerste projecten die het havengebied een nieuw elan schonk als woonzone. “Dankzij de unieke ligging langs het kanaal en het stadscentrum was dit de uitgelezen locatie voor vier residenties die inzake duurzaamheid en kwaliteit met kop en schouders boven het huidige woonaanbod in de buurt uitstaken”, meldt Kolmont

Woonprojecten.

Dat is echter enkel figuurlijk het geval, want inzake hoogte en bouwstructuur moet Zuidzicht IV met zijn acht verdiepingen zich vooral naadloos inpassen in de omgeving en toch een eyecatcher blijven. Ruime uitpandige terrassen bieden elk appartement extra ruimte om te genieten van die troef. Ook de architectuur speelt in op de omgeving. “De link met het water en de subtiele maritieme stijl van de architectuur in combinatie met de hoogwaardige afwerking bieden een ongeëvenaard luxegevoel”, glundert Pieterjan Vermoortel van architectenbureau BURO II & ARCHI+I.

Penthouse met golfgrasperk

Zuidzicht kadert voort perfect in het manifest ‘Stad met een plan’ volgens schepen Tom Vandeput. “Dat tal van Hasselaren hun intrek al genomen hebben in de eerste drie residenties bewijst dat de Blauwe Boulevard zijn potentieel als residentiële hotspot waar maakt en een steeds centralere rol gaat spelen in het Hasseltse stadsleven”, stelt hij.
“Zuidzicht IV wordt in dat opzicht de kroon op het werk en dat mag gerust letterlijk genomen worden gezien de penthouse die deze finale residentie siert. Met een aangelegd golfgrasperk wordt die het summum van luxe langs het water”, vult Kolmont Woonprojecten aan. Daarnaast zijn ook studio’s en twee- of drieslaapkamerappartementen met variabele woonoppervlaktes en -indelingen beschikbaar.
Alle appartementen beschikken over een zuidgeoriënteerd terras met een minimale diepte van 2 m en een oppervlakte tot wel 390 m². Samen met de etagehoge ramen versterken die het ruimtegevoel en stimuleren ze de betrokkenheid bij de buitenomgeving. “We mikken op een optimale ruimtebeleving”, beklemtoont de projectontwikkelaar.
De doelgroep bestaat voor 80% uit medioren: vijftigplussers die aangetrokken worden door de Hasseltse binnenstad, maar die tegelijk de rust en luxe van het buitengebied verwachten. Medioren hebben bepaalde eisen. Vaak zijn hun kinderen al de deur uit en is de lening voor hun huis afbetaald. Ze hebben geld, maar verwachten ook wel kwaliteit in ruil voor hun investering. De appartementen en penthouses van Zuidzicht hebben dan ook een hoge afwerkingsgraad. Naast de appartementen worden ook studio’s aangeboden evenals een luxeappartement met wellness of een eigen minigolfterrein.

Zomer- en winterzon

Tevens werd aandacht besteed aan duurzaamheid. De compacte structuur van de gebouwen reduceert de energiebehoefte. Een hoogwaardige isolatieschil, een goede luchtdichtheid, zonnepanelen en een slim mechanisch ventilatiesysteem staan borg voor lagere energiefacturen. De hoge ramen laten warmte binnen tijdens de koude winterdagen wanneer de zon laag staat en de terrassen schermen het directe zonlicht af als de zon in de zomer hoog staat. 35 van de 77 appartementen hebben een E-peil gelijk aan of lager dan 40, ruim onder het wettelijke maximum van 50.
De K-waarde, maatstaf van de compactheid van het gebouw, scoort met 29 ook veel beter dan de norm van 40.
Meer info vind je op www.zuidzicht.be.

Zuidzicht in cijfers

  • Oppervlakte van het volledige terrein: 1,15 ha
  • Vier residenties (gebouwen)
  • 289 appartementen
  • Gemiddelde woonoppervlakte per appartement: 111 m²
  • Gemiddelde terrasoppervlakte per appartement: 30 m²
  • Drie winkels
  • 406 ondergrondse parkeerplaatsen

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

De Peterboswijk ligt ten noorden van de gemeente Anderlecht en is één van de grootste sociale wooncomplexen van het Brusselse Gewest. In die wijk gaat Beliris het gebouw nummer 9 renoveren. Het gaat om tachtig appartementen[…]

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Meer artikels