Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

66ste congres FEFPEB in Cork

De Europese Federatie van fabrikanten van houten paletten en verpakkingen (FEFPEB) organiseert van 28 t.e.m. 30 oktober zijn jaarlijkse congres in Cork, Ierland. Het hoofdthema van het congres is 'Houten paletten en verpakkingen: een duurzame business in een snel veranderende wereld'. TIMCON, de ‘Timber Packaging & Pallet Confederation', treedt ditmaal op als gastheer. Het is al de 66ste keer dat het FEFPEB-congres plaatvindt.

Het driedaagse evenement zal focussen op de milieuvoordelen die de industrie van houten paletten en verpakkingen te bieden heeft, met de nadruk op haar rol als toepassingsgebied voor ongeveer. 25 % van de output van inheems gezaagd hout. Daarnaast zal ook het duurzaam karakter van het gebruik van de grondstof hout ' die tijdens de groei van de boom koolstof uit de atmosfeer haalt en deze opslaat tot op het einde van de levensduur van het houten product ' worden beklemtoond, net als de vooraanstaande rol ervan in duurzaam bosbeheer.

Tijdens het congres zullen o.a. volgende thema's aan bod komen: de Europese, Amerikaanse, Canadese en Chinese palet- en andere verpakkingsindustrieën wereldwijd, ISPM 15-regelgevingen, lichtgewichtverpakkingen en de 'Packaging from Nature'-campagne.

Het programma omvat tevens bezoeken aan een aantal toonaangevende Ierse bedrijven in de sector, inclusief een state-of-the-art zagerij, een paletfabrikant die zijn zaak heeft opgebouwd door het terugnemen, herstellen en recycleren van gebruikte paletten, en een fabrikant van paletblokken uit houtafval en oude banden (composietmateriaal). Een cultureel diner en een avond hondenrennen in het Cork's Curraheen Park Greyhound Stadium vullen het geheel aan. Er is tevens een volledig partnerprogramma voorzien.

Dit evenement wordt georganiseerd naast de tweede vergadering van het internationaal World Forum voor de palet- en verpakkingsindustrie. Er worden afgevaardigden uit Europa, de VS en Canada, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Australië, Azië en China verwacht.

De 'European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers' vertegenwoordigt de industrieën van veertien Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Litouwen, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Fefpebcongress.com

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd