Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

58 flats op voormalige Torck-site in Deinze

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
58 flats op voormalige Torck-site in Deinze

Bouwkroniek berichtte al eerder over de plannen voor de reconversie van de voormalige Torck-fabriek in Deinze. Zopas werden die plannen nog wat concreter. Op het terrein komen 54 appartementen en vier koppelwoningen. De aanpalende Belgacom-site wordt pas later herontwikkeld.

De plannen werden zopas voorgesteld door ontwikkelaar Van Roey Vastgoed en makelaar Agence Rosseel. Hoofdaannemer Juri uit Zele start in januari met de werkzaamheden. Eind volgend jaar moeten de woningen opgeleverd kunnen worden.

Woontoren

De gebouwen van de speelgoedfabrikant Torck werden inmiddels gesloopt en het terrein werd gesaneerd. “A33 architecten koos ervoor om de kenmerkende rode baksteen van het fabrieksgebouw te hernemen in de nieuwbouw met ‘drie voorgevels’. Ook het ‘ritme’ van de fabrieksgebouwen komt terug in de nieuwe plannen en het logo van de speelgoedfabrikant wordt in de nieuwe gevel verwerkt. Langs de Ommegangstraat komt een langgerekt woonblok met drie bovengrondse bouwlagen en nog een vierde terugliggende dakverdieping”, vertelt Katja Verdonck van Van Roey Vastgoed.Op de hoek van de Ommegangstraat en de Liefkemeirestraat (die naar de fietstunnel loopt) komt op het gelijkvloers een ruimte van 328 m² voor een kantoor of winkel. Tussen die hoek en de fietstunnel krijgt het bouwblok drie bouwlagen  en rijst een beeldbepalende woontoren met acht verdiepingen hoog uit.

Parkeergarage

Parkeren is voorbehouden voor bewoners en eigenaars en gebeurt ondergronds: 66 gewone parkeerplaatsen, neegn autoboxen en een fietsenstalling. Omdat de bovenbouw zo langgerekt is, bieden liefst zeven liftkokers toegang naar de ondergrondse garage. De binnentuin is te voet en met de fiets toegankelijk voor bewoners en niet-bewoners. De ingang van deze parking ligt aan de hoek van de Bullenstraat met de Ommegangstraat en is het makkelijkst te bereiken via de Tolpoortstraat. “Dit is één van de laatste projecten waar we ‘ruim voldoende’ parkeerplaatsen hebben in een woonproject. De voorgestelde verhouding tussen wooneenheden en parkeerplaatsen is hier 1,5, terwijl we vandaag doorgaans zes parkeerplaatsen voor tien appartementen hebben. We merken ook dat als er voldoende alternatieven zijn inzake mobiliteit, dat de vraag naar een eigen, voorbehouden ondergrondse parkeerplaats voor bewoners dan slinkt”, zegt Geoffrey Giet van Agence Rosseel.De Liefkemeirestraat wordt verbreed zodat er een pleintje zal liggen aan de fietstunnel. De straten en voetpaden rond de site worden vernieuwd, met enkele bomen en misschien enkele bovengrondse parkeerplaatsen.

De appartementen op de hoogste verdieping van de toren worden de grootste in oppervlakte van het project. Het kleinste appartement is zowat 80 m² groot. Er zijn veel verschillende soorten appartementen in het project, met één tot drie slaapkamers. De meeste zijn doorzonappartementen en hebben een terras waarop je minstens een tafel en enkele stoelen kan plaatsen. De verkoopprijzen beginnen aan iets meer dan 210.000 €.Tegen het talud van de spoorweg aan komen vier koppelwoningen. De bewoners daarvan betreden hun pand op het gelijkvloers van de binnentuin, maar bijna alle woonfuncties liggen één verdieping hoger. Deze vier halfopen woningen krijgen een groendak met terras.

Het geluid van de voorbijrijdende treinen zal uiteraard niet of nauwelijks te horen zijn in de woningen en ook de inkijk van de treinreizigers in de woningen wordt voorkomen.www.torck-deinze.be

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels