Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

56 appartementen naast het Lappersfortbos

Gerelateerde onderwerpen :

,
56 appartementen naast het Lappersfortbos

Vlak naast het bekende Lappersfortbos in Sint-Michiels (Brugge), jarenlang het terrein van een hevige strijd tussen de politiek en milieuactivisten, begint vastgoedontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp met de bouw van 56 appartementen en een grote semi-publieke tuin. Het Green Front-project komt op de plaats waar tot voor kort nog de loodsen van bouwstoffen Verhelst stonden en moet onder meer een antwoord bieden op de talrijke nieuwe inwoners die Brugge de komende jaren verwacht.

Volgens de vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen zouden in 2027 in Brugge zo’n 53.903 gezinnen wonen. Dat zijn er 1.588 of 3% meer dan vandaag het geval is. Vooral het aantal 65-plussers zal groeien. Brugge wil ook singles en jonge gezinnen in de buurt van de stad houden. Betaalbaarheid speelt daarbij een grote rol: wie vandaag een doorsnee appartement wil kopen in Brugge, betaalt daar gemiddeld 241.178 € voor. Volgens cijfers van Fednot ligt die prijs ongeveer 8% hoger dan vorig jaar.

“In deze regio is het voor singles en jonge gezinnen zeker niet makkelijk om een betaalbare nieuwbouwwoning te vinden. Daar spelen we met Green Front op in door voor betaalbare prijzen te gaan. Zo willen we actieve zestigplussers aantrekken en tegelijkertijd de jonge gezinnen niet uit de stad jagen”, zegt Kathleen Dewulf van Global Estate Group.

De 56 appartementen van woonproject Green Front worden gebouwd op een niet zo onbesproken locatie, vlak aan het Lappersfortbos. In 2001 en de daaropvolgende jaren was het bos aan het kanaal Gent-Brugge-Oostende nationaal nieuws omdat milieuactivisten er een hevige strijd voerden voor het behoud ervan. Het Lappersfortbos werd als symbooldossier gezien voor andere bedreigde bossen in Vlaanderen. In 2016 maakte een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) een einde aan alle discussies. Het 13,5 ha grote bos blijft behouden en de aanpalende oude loodsen zouden een nieuwe invulling krijgen.

De bouwwerken van Green Front zijn zopas begonnen. Op de site van circa 6.000 m² komen 56 appartementen, 35 bovengrondse parkeerplaatsen, 52 ondergrondse garageboxen en twee commerciële ruimtes. “De interesse is behoorlijk groot. Heel wat 65-plussers willen hun energieverslindende villa inruilen voor een flat in de rand van de stad. Hun gezinswoningen of villa’s zijn te groot geworden nadat de kinderen het huis uit zijn en ze willen rust maar tegelijkertijd ook activiteit. Hier kunnen ze wandelen in het groen, gaan fietsen langs het water of met hun kleinkinderen gaan voetballen in een park”, aldus Kathleen Dewulf.

Groene long

Bij het woonproject wordt een grote semi-publieke tuin aangelegd die meteen  een verlengstuk wordt van het Lappersfortbos. Er zullen onder andere ook fiets- en wandelpaden worden aangelegd. De site zal straks ook aansluiten op het pad langs het kanaal Gent-Brugge-Oostende, waardoor de verbinding naar het Minnewaterpark en de Brugse binnenstad voor fietsers en wandelaars erg vlot zal verlopen. Het project is vrijwel volledig omgeven door bos en water, wat behoorlijk zeldzaam is in een stad zoals Brugge.

 

 

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

De Leuvense sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal is klaar met de renovatie van haar gebouw aan de Waterleidingstraat in de deelgemeente Kessel-Lo. Oorspronkelijk telde het oude gebouw 42 kleine appartementen die niet langer voldeden aan de[…]

14/06/2021 | Sociale HuisvestingLeuven
Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Stadsboerderij in Nieuwpoort wordt woonbuurt

Stadsboerderij in Nieuwpoort wordt woonbuurt

Meer artikels