Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

550 nieuwe sociale huurwoningen op komst in Antwerpen-Noord

550 nieuwe sociale huurwoningen op komst in Antwerpen-Noord

De sociale huisvestingsmaatschappij (shm) De Voorkempen-Helpt Elkander met hoofdzetel in Sint-Job-in-‘t-Goor wil haar patrimonium de komende tien jaar uitbreiden met 550 sociale woningen. De shm is actief in Brasschaat, Brecht, Schilde, Zoersel en Wuustwezel en heeft momenteel 1.250 huurwoningen in beheer. Dat is op zich al een sterke stijging ten opzichte van enkele jaren geleden. Tegen 2020 komen daar zeker nog eens 200 sociale woningen bij. Om dat te realiseren worden de eerstvolgende maanden verscheidene nieuwe projecten in gang gezet.

Brecht

Ter hoogte van de Laarweg in Brecht realiseert aannemer Van Roey veertien nieuwe koopwoningen en vijftig huurappartementen. Dit gebeurt volgens de CBO-procedure met tussenkomst van de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen). CBO staat voor Constructieve Benadering Overheidsopdrachten, een publiek-private samenwerking in de sociale huisvestingssector. Het betreft een marktbevraging met integratie van het grondaanbod, het projectontwerp en de realisatie. De nieuwbouwwoningen worden gebouwd door Van Roey, die het hele voortraject van dit project heeft uitgewerkt.

Eveneens in Brecht bouwt De Voorkempen-Helpt Elkander zestien woningen met een gemeenschappelijke ruimte en twaalf DIO-woningen (Diensten Inclusieve Ondersteuning). De aanleunwoningen komen er op vraag van het OCMW en van ouders van mindervaliden. De bewoners zullen in deze aangepaste woningen gebruik kunnen maken van allerlei zorgdiensten die in de directe omgeving voorhanden zijn. Het project zal eind dit jaar klaar zijn.

Binnenkort starten ook de projecten Kapel­akker en Lochtenberg in Brecht. Beide projecten voor nieuwbouwwoningen werden ondertussen gegund. De startdatum moet nog bepaald worden.

Schilde

Aan de Kerkelei in Schilde is begonnen met de bouw van zestien huurappartementen. De plannen hiervoor zijn niet nieuw, maar het heeft lang geduurd vooraleer concrete vooruitgang werd geboekt in dit project dat nu toch eindelijk kon starten.

Zoersel

Aan de Meester Berghmansstraat in Zoersel kocht De Voorkempen-Helpt Elkander eind vorig jaar acht woningen met drie slaapkamers. Die kunnen nu verhuurd worden. Het gaat om nieuwbouwwoningen die aannemer Van Roey realiseerde.

“We zetten de komende jaren fors in op de uitbreiding van het aantal woningen, maar tegelijkertijd willen we ook zo ecologisch mogelijk bouwen. Het is de bedoeling om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en in de mate van het mogelijke energiezuiniger te bouwen. Hiervoor krijgen we van de overheid minimumregels opgelegd”, legt Veronique Radermacher van De Voorkempen-Helpt Elkander uit.

Samen met zijn vernieuwde ambities lanceerde De Voorkempen-Helpt Elkander een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. In het ontwerp van het nieuwe logo ligt de nadruk op eenvoud en gemoedelijkheid. De subtiele groene kleur en het dunne groene streepje onderaan verwijzen naar de grotere ecologische inspanningen van de huisvestingsmaatschappij. Opvallend is ook dat ‘Helpt Elkander’ in het logo voortaan voluit staat vermeld en niet langer als een voor velen onbekende afkorting wordt meegenomen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerps Begijnhof wacht nieuwe toekomst

Antwerps Begijnhof wacht nieuwe toekomst

De komende 65 jaar zal AG Vespa het Antwerpse Begijnhof in erfpacht nemen. Het zal de site opnieuw in ere herstellen door er een duurzaam woonproject te realiseren. Bedoeling is om op de site betaalbare huurwoningen aan te bieden voor gezinnen[…]

Artenova-gebouw Mechelen wordt groen woonproject

Artenova-gebouw Mechelen wordt groen woonproject

Herontwikkeling De Brouckère-complex start dit najaar

Herontwikkeling De Brouckère-complex start dit najaar

Groen licht voor project Oeverpark in Lokeren

Groen licht voor project Oeverpark in Lokeren

Meer artikels