Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

51 appartementen langs het Netekanaal in Emblem

Gerelateerde onderwerpen :

51 appartementen langs het Netekanaal in Emblem

Op het terrein van de voormalige discotheek Bar-Clès aan de Oostmalsesteenweg in Emblem (Ranst) begint DCA Woonprojecten met de bouw van het Hof van Emblehem, een woonproject waarbij in een groene omgeving 51 appartementen worden gerealiseerd. De bouwkosten worden geraamd op 8,8 miljoen ', de uitvoeringstermijn bedraagt 400 werkdagen. De oplevering is begin 2018 voorzien.

Het Hof van Emblehem biedt keuze uit appartementen met één, twee of drie slaapkamers en omvat tevens twee commerciële ruimtes. Ieder appartement beschikt over een terras of een privétuin. Ondergronds komen een parkeerkelder voor 69 auto's en een afgesloten fietsenberging met elektrisch oplaadpunt. Een rechtstreekse lift brengt de bewoners vanuit de parkeerruimte naar hun appartement.

Dankzij streekeigen seizoensplanting en fruitbomen schept Het Hof van Emblehem een groene woonzone met zitbanken waar het parkgevoel overheerst. Er komt duidelijke parkverlichting, zonder dat de bewoners van de gelijkvloerse appartementen er last van zullen ondervinden. De naam van het project is een subtiel eerbetoon aan de oude benaming van Emblem en de fruitcultuur. DCA Woonprojecten gaf de vier bouwunits daarom ook de naam van een appelsoort: Reinette, Sonnaville, Godivert en Bellefleur.

Het woonproject werd ontworpen door architect Philip Mortelmans van M² Architecten uit Antwerpen. Er werd gekozen voor een moderne, tijdloze en warme architectuur, uitgevoerd met hoogwaardige materialen. 'Ik wou het volledige woonproject een gevarieerde en menselijke schaal geven, weg van de eindeloze repetitie. De eenvoudige achtergrond van bruingrijs metselwerk biedt rust, zodat het frivole lijnwerk van de overstekende terrassen vrij spel krijgt. De balustrades wisselen gelaagde thermische beglazing en natuursteen af. Geen twee gevels zijn gelijk, wat resulteert in een individuele beleving', aldus architect Mortelmans.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen zoekt erfpachter voor Sint-Jorispand

Antwerpen zoekt erfpachter voor Sint-Jorispand

Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen (AG VESPA) gaat op zoek naar een erfpachter voor het Sint-Jorispand, een uitzonderlijk ruim en veelzijdig commercieel gebouw in de Theaterwijk. De erfpachter moet het pand[…]

10/08/2020 | AntwerpenRenovatie
Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Omgevingsvergunning voor afvalverbrandingsinstallatie ISVAG

Omgevingsvergunning voor afvalverbrandingsinstallatie ISVAG

Meer artikels