Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

44 assistentiewoningen in Herent

Gerelateerde onderwerpen :

44 assistentiewoningen in Herent

Aan de Notelarenweg in de gemeente Herent nabij Leuven worden vanaf februari 2016 44 moderne en erkende assistentiewoningen gerealiseerd. Er worden twee gebouwen neergezet, met respectievelijk 21 en 23 woningen. Het project werd ontworpen door architectenbureau EL Architects uit Kortrijk; de aannemer is Hooyberghs. De werkzaamheden zullen twee jaar duren. Voor projectontwikkelaar De Zilvertorens uit Kortrijk is dit na Aarschot de tweede stap in Vlaams-Brabant. Het project wordt begeleid door Realis uit Antwerpen, gespecialiseerd in beleggingsadvies voor residentieel vastgoed.

De flats zijn bedoeld voor mensen die nog graag zelfstandig willen leven, maar toch nood hebben aan een helpende hand. Dat kan gaan van verpleging tot strijk- en poetshulp. Eén van de voorwaarden om toegelaten te worden tot een erkende assistentiewoning is dat de bewoners ouder dan 65 jaar moeten zijn en volledig zelfstandig moeten kunnen wonen.

Bij een koppel is het voldoende dat één van de partners zelfredzaam is. Deze moderne en volledig afgewerkte appartementen zijn zeer gegeerd, omwille van de luxueuze uitstraling en de comfortabele indeling. Ze zijn volledig voorzien van een open uitgeruste keuken, badkamer met inloopdouche, berging, twee slaapkamers en een terras.

Uit onderzoek blijkt dat tegen 2080 bijna 30% van de Belgen ouder dan 65 jaar zal zijn. Wanneer hun zorgbehoefte toeneemt, moeten deze mensen op zoek naar een aangepaste woonst, onder de vorm van een assistentiewoning of rusthuiskamer. Deze maatschappelijk relevante problematiek wordt ook door vastgoedspelers in de gaten gehouden.

De Zilvertorens, onder leiding van Kurt Dujardyn en Jean-Paul Herreman, combineert al sinds 1904 kennis van zaken en vakmanschap met een duidelijke visie op de toekomst.

Vanuit die jarenlange ervaring kwam de focus in 2004 op de woonzorgsector te liggen. Er kwam een marktstudie om te peilen naar de woonwensen van medioren en actieve senioren. Uit die rondvraag bleek dat zij vooral kwalitatief en zelfstandig willen blijven wonen. Vijftigplussers zoeken naar een betaalbare oplossing met zorg- en dienstverlening binnen handbereik.

Met deze en vergelijkbare studieresultaten in het achterhoofd en gestimuleerd door een toenemende vraag, begon De Zilvertorens stelselmatig projecten op te zetten met erkende assistentiewoningen en zorgflats. Er werden reeds projecten ontwikkeld of in gang gezet in Kortrijk, Kuurne, Oostrozebeke, Poperinge, Sijsele, Wenduine, Bassevelde, Hersele, Aarschot en nu dus ook in Herent.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels