Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

390 studentenwoningen voor Hotelschool Maastricht

390 studentenwoningen voor Hotelschool Maastricht

Foto’s: Hotel Management School Maastricht

De Zuyd Hogeschool en projectontwikkelaar MA Hotelschool Develop, een samenwerkingsverband tussen Adhara en Mavin, gaan 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsstudenten ontwikkelen op de campus van de Hotel Management School Maastricht, beter bekend als de Hotelschool.

De nieuwe studentenwoningen komen in de plaats van de huidige 260 woonunits die verouderd zijn. Door de nieuwbouw komt de toegang tot de studentenwoningen aan de Jeruzalemweg te liggen. De voorbereidingen voor de bouw beginnen dit najaar; de woonunits moeten klaar zijn in 2021.

Dankzij de nieuwbouw kunnen op termijn 130 extra eerstejaarsstudenten die anders in de omgeving van de campus of elders in Maastricht zouden wonen, hun intrek nemen op het terrein van de Hotelschool zelf. Tevens kan de opleiding 30 studenten extra toelaten ten opzichte van de huidige situatie. De Hotelschool krijgt tussen 1.000 en 1.100 aanmeldingen per jaar, terwijl in de huidige situatie niet meer dan 360 nieuwe studenten kunnen aangenomen worden. De campus biedt plaats aan faciliteiten voor het theoretisch onderwijs (onderwijsgebouw), praktische vaardigheden (Teaching Hotel) en sociale vaardigheden (studentenresidenties en de studentenvereniging Amphitryon).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

De gemeente Evergem start binnenkort met de onderhandelingen voor de bouw van een nieuw zwembad volgens het dbfmo-principe. De bouw zou in 2022 moeten starten. De levensduur van de kuip van het huidige zwembad in Sportcentrum Hoge Wal is beperkt[…]

27/10/2020 | Sportinfrastructuurdbfm
Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Meer artikels