Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

36ste Matexpo legt nadruk op meer comfort voor bezoekers en exposanten

36ste Matexpo legt nadruk op meer comfort voor bezoekers en exposanten

De vernieuwde organisatie van materieelbeurs Matexpo, die van 2 tot en met 6 september plaatsvindt in Kortrijk Xpo, heeft voor de editie 2015 gekozen voor evolutie, waarbij de nadruk ligt op het verhogen van de dienstverlening en het comfort voor bezoekers en exposanten.

Tijdens de traditionele persbijeenkomst in juni werden de belangrijkste nieuwigheden toegelicht. In Hangar 26 van de Antwerpse haven namen voorzitter Johan Verhelst en directeur Gregory Olszewski het woord. Een bron van ergernis blijkt telkens weer de parkeerdruk. Om lange wachttijden bij de parkings en overlast voor de omgeving te voorkomen, is ervoor gekozen om net buiten Kortrijk de parking Evolis in te richten, die plaats biedt aan drieduizend voertuigen en van waar de bezoekers met een shuttle in vijf minuten naar het beurscomplex worden vervoerd. Er zullen bovendien nog slechts twee shuttlehaltes zijn in plaats van negen, wat het voor de beursgangers veel duidelijker maakt.

Niet alleen organisatorische zaken zijn belangrijk. 'Al jaren krijgen we de vraag wat te doen met de nocturne op vrijdag. Er zijn dan heel veel bezoekers, maar voor exposanten is het vaak een enorme opgave om al die (potentiële) klanten te kunnen ontvangen. Dat er 's avonds overlast was door de feesten op veel stands is een publiek geheim. Bovendien gaven exposanten aan ook wel eens met collega's te willen netwerken. Daarom is het Matexpo Café in het leven geroepen. Op vrijdag 4 september vanaf 19.30 uur kunnen exposanten en bezoekers terecht in zaal XXL op Kortrijk Xpo voor één groot gezamenlijk feest. Iedereen kan hier iedereen nog eens spreken in een gezellige sfeer en exposanten worden niet nodeloos op kosten gejaagd en voor een grote logistieke uitdaging geplaatst. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door de band Level Six', meldt Johan Verhelst.

Demozone

Een andere grote wijziging betreft de Demozone, die in 2013 voor het eerst werd ingericht in het Ei van Kortrijk. Een voetgangersbrug leidt geïnteresseerden van het buitenterrein van de beurs naar het demonstratiegebied. Net als twee jaar geleden wordt er weer een uitdagend parcours uitgestippeld voor bouwvoertuigen. Alle zeven grote truckmerken geven acte de présence op Matexpo. Een verschil met de vorige editie is dat niet langer voor een centraal demoterrein is gekozen, waarbij met tijdslots wordt gewerkt. Voor dit jaar is besloten om de zone als standruimte in te delen. Hier kunnen in totaal 22 leveranciers hun producten live demonstreren aan het publiek.

Exposanten die voor deze Demozone hebben ingetekend, zijn: Bobcat/Vangaever, Boels Verhuur, Couwberghs, DAF Trucks, Digpilot, Duma Group, Hans de Baat Oils, Hobelman-Halle, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Rajo, Renault Trucks, Scania, Topcon Sokkia, Van Haut, Vandaele Machinery, Volvo Trucks en Yanmar. Daarnaast vindt er een verkiezing voor de beste kraanmachinist plaats, waarbij de nadruk ligt op het belang van een goede opleiding en bijscholing.

Uiteraard biedt Matexpo weer een interessant programma vol nevenactiviteiten. Met de aanwezigheid van premier Charles Michel voor de openingsceremonie op dinsdag 1 september haalt de organisatie alvast een ronkende naam binnen.

Ook tijdens de boeiende seminaries en infosessies tekenen heel wat ministers en andere bekende figuren present. Naast de Dag van de Wegenbouw zijn er voordrachten namens o.a. de Confederatie Bouw, Febem, Bouwunie, Febetra en FVB geeft antwoord op de prangende vraag 'Hoe sexy is het nieuwe werken'' Op dinsdagavond worden tevens de winnaars bekendgemaakt van de verkiezingen voor de Innovation Awards en de Green Awards, die voor de vijfde keer worden uitgereikt.

In totaal zijn hiervoor ruim 25 aanmeldingen binnengekomen. Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Leo Van Hoorick buigt zich over de genomineerden. Interessant is nog dat op zaterdag en zondag tegenover stand C5 kinderopvang is volgens het 'Ikea-principe', dus voor een bepaalde tijdsduur.

Dagje winkelen

Matexpo-directeur Olszewski benadrukte dat voor de 36ste editie van de grootste materieelvakbeurs in de Benelux ook veel nauwer wordt samengewerkt met de stad Kortrijk. 'We voorzien een meetingpoint voor exposanten in de stad, shutt­les voor exposanten die in het stadscentrum logeren, kinderanimatie op de Grote Markt tijdens het weekend, een ladies shopping day, waarbij partners van bezoekers de kans krijgen om Kortrijk op een unieke manier te ontdekken' In datzelfde weekend is er braderie in de stad, dus dat maakt het extra de moeite waard', beseft hij. Al deze zaken moeten bijdragen tot het succes van Matexpo en moeten zo de beurs helpen aan een nog prominentere plaats op de internationale beurskalender.

Net als bij andere grote beurzen zal vanaf vrijdag ook een Newsflash worden uitgereikt aan de beursbezoekers. Hiervoor is de organisatie een samenwerking aangegaan met Bouwkroniek, dat al het nieuws van de eerste beursdagen bundelt in een nieuwsflits die in een oplage van 10.000 exemplaren wordt uitgedeeld bij de entree.

Matexpo verwacht van 2 tot en met 6 september ruim 40.000 bezoekers te begroeten. In totaal hebben al meer dan 350 exposanten zich aangemeld, die samen zowat 1.500 merken vertegenwoordigen. Voor meer informatie kan je terecht op www.matexpo.com. - KB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip