Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

3 types led-verlichting geplaatst op A12

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft nieuwe led-verlichting geplaatst op de A12 in Stabroek. Deze verlichting past in een proefproject rond het gebruik van led-verlichting voor het verlichten van gewest- en autosnelwegen. Weggebruikers zullen vooral een verschil merken in de kleur van het licht. Dit is namelijk wit licht in plaats van het gele licht dat doorgaans wordt gebruikt.

Het proefproject omvat de installatie van 21 nieuwe verlichtingstoestellen over een afstand van 500 m. Vijf jaar lang zullen een aantal parameters, zoals het energieverbruik en de lichtsterkte, op regelmatige tijdstippen worden gemeten onder toezicht van een geaccrediteerd labo.

Evaluatie

'Hierdoor kunnen we onder meer de lichtprestaties, het energieverbruik, de levensduur, de betrouwbaarheid, het onderhoud, het beheer en de terugverdientijd van de investering van deze verschillende types led-verlichting in kaart brengen. Na een grondige evaluatie kan dan bekeken worden of en hoe led-verlichting mogelijk kan worden ingezet voor de verlichting van onze gewest- en autosnelwegen', stelt Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Om dit proefproject uit te voeren, ging het Agentschap Wegen en Verkeer op zoek naar innoverende partners uit de verlichtingsindustrie. Drie fabrikanten - iGuzinni, Philips en Schréder - haalden deze opdracht binnen. Het proefproject is een unieke samenwerking tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en de leveranciers van verlichtingstoestellen. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen