Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

27 assistentiewoningen in Melsbroek

Gerelateerde onderwerpen :

27 assistentiewoningen in Melsbroek

Aan de Vereeckenstraat in Steenokkerzeel, recht tegenover het National MS Center Melsbroek, start binnen enkele maanden de afbraak van enkele leegstaande oude huizen. Hier worden 27 erkende assistentiewoningen gebouwd, die in de toekomst deel zullen uitmaken van de 'zorgcampus' die het woonzorgcentrum Floordam nu al samen met de Multiple Sclerose kliniek vormt. Het project kreeg de naam Residentie Aronskelk. Het is een initiatief van projectontwikkelaar Lead nv.

'De assistentiewoningen worden verkocht. We merkten de grote vraag naar zorgvastgoed in deze regio op. Buurtbewoners die nog voldoende zelfstandig kunnen wonen, maar toch af en toe een beroep willen doen op zorg en diensten, kunnen hier terecht', verduidelijkt Peter Vanmaldeghem, ceo bij de onafhankelijke projectmakelaar Realis. De erkende assistentiewoningen zijn een aanvulling op het reeds bestaande zorgaanbod in de regio, zoals het woonzorgcentrum Floordam.

'De keuze voor de professionele beheerder Floordam was logisch. Met diens jaren ervaring in de regio, door de uitbating van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum, kunnen de bewoners permanent rekenen op de beste zorg en diensten. Floordam zorgt zowel voor de verhuur van de assistentiewoningen als voor het beheer ervan. Ook voor wie nu nog niet op zoek is naar een dergelijke woning is dit project interessant. Residentie Aronskelk zal behalve bij eindgebruikers ongetwijfeld ook erg in trek zijn bij investeerders. Zij krijgen immers een mooie return. Indien gewenst kan de belegger later bovendien zelf in de flat gaan wonen. Op die manier kunnen lange wachtlijsten worden vermeden', legt Jason Jacobs, director-partner van Realis, uit.

Men kan al eigenaar worden met een eigen inbreng vanaf 81.000 ' en als belegger kan een aantoonbaar nettorendement bereikt worden vanaf 6,57% (gemiddeld op tien jaar, onder voorbehoud van financiering), wanneer gekozen wordt voor een combinatie met een financiering. Daarbovenop kan de investeerder nog eens de meerwaarde bijtellen en is er verhuurgarantie voor 1,5 jaar.

De erkenning van de assistentiewoningen brengt nog andere voordelen met zich. De koper betaalt immers slechts 12% btw i.p.v. 21% op de constructiewaarde en wordt vrijgesteld van de onroerende voorheffing. Dit project trekt beleggers uit heel Vlaanderen aan, omdat het een zorgeloze en veilige belegging is. Het volledige beheer en de verhuur worden namelijk uit handen genomen', besluit Jason Jacobs.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels