Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

26 miljoen voor scholenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

,
26 miljoen voor scholenbouw

© viperagp - stock.adobe.com

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kende van januari tot en met februari 2019 bijna 26 miljoen € subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) in Vlaanderen en Brussel.

Antwerpen

Voor de eerste twee maanden van dit jaar werd 10,5 miljoen € toegekend aan scholenbouwprojecten in Antwerpen. Zo krijgen 40 scholen een subsidie om hun school te vernieuwen. Concreet kan de Gemeentelijke Basisschool ’t Blokje in Wuustwezel rekenen op 3,4 miljoen € voor het bouwen van een nieuwe schoolcampus. De Stedelijke Basisschool Kosmos in Antwerpen krijgt bijna 1,2 miljoen € voor extra plaatsen in de klas. De Vrije Basisschool Sint-Eduardus in Schoten zal met bijna 1 miljoen € subsidie een nieuwbouw realiseren. En de Vrije Basisschool (W)onderwijs in Herentals krijgt 800.000 € voor de renovatie van een verouderde vleugel van de school en een nieuw schoolgebouw.

Limburg

Het onderwijs in de provincie Limburg kan voor de eerste twee maanden van 2019 rekenen op 3 miljoen € subsidies. Elf scholen krijgen een subsidie om hun infrastructuur te vernieuwen. Concreet kan Hast Katholiek Onderwijs Hasselt een nieuw atelier voor de afdeling Auto bouwen met een subsidie van ruim 1,3 miljoen €. De Vrije Basisschool Mater Dei in Genk ontvangt bijna 1 miljoen € voor renovatiewerken en omgevingswerken. In Sint-Truiden krijgt Onze-Lieve-Vrouw 1 bijna 150.000 € voor een nieuw didactische serre.

Oost-Vlaanderen

Voor de eerste twee maanden van 2019 werd 4 miljoen € toegekend aan scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. 25 scholen kunnen met dat geld hun infrastructuur vernieuwen. Concreet kan de gemeentelijke basisschool in Melle een nieuwe basisschool met kleuter- en lagere afdeling realiseren met 1 miljoen € subsidie. Ook het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius in Gent krijgt bijna 1 miljoen € voor verbouwingen. In Wetteren krijgt de Kunstacademie afdeling Beeldende Kunsten bijna 220.000 € voor dak- en gevelisolatie. Het Stella Matutina Internaat in Brakel verbouwt de oude priesterwoning tot een gebouw met individuele kamers en een gemeenschappelijke ontspannings- en eetruimte en krijgt daar 240.000 € voor.

Vlaams-Brabant

Vijftien scholen in Vlaams-Brabant hebben de afgelopen maanden samen 1,4 miljoen € subsidie ontvangen. Concreet krijgen de Humaniora Voorzienigheid, het VTI Voorzienigheid en het VTI Mariëndaal in Diest 260.000 € voor het verbouwen van werkhuizen tot schoolgebouwen. Ook de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Wemmel krijgt bijna 200.000 € voor het vernieuwen van het buitenschrijnwerk in het kader van energie- en klimaatmaatregelen. In Tienen krijgt de Vrije Basisschool – Sint-Jozef bijna 115.000 € voor extra plaatsen in de klas door het verbouwen van een cultureel centrum tot volwaardige klaslokalen.

West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen kan op 5,5 miljoen € rekenen. 35 scholen kunnen daarmee (ver)bouwen. Concreet kan de Vrije Basisschool Blijdhove in Menen een nieuwe sportzaal en sanitair bouwen met een subsidie van 720.000 €. Ook de Vrije Basisschool Rodenburg in Marke realiseert een nieuwe refter en klassen met een subsidie van bijna 650.000 €. De Vrije Basisschool De Dorpslinde in Bredene bouwt een nieuw schoolgebouw met 640.000 € subsidie en in Tielt verbouwt het Sint-Jozefstinstituut het voormalige Vives-gebouw en krijgt daar 600.000 € subsidie voor.

Brussel

Het Nederlandstalige onderwijs in Brussel ten slotte rijft 1,3 miljoen € subsidies binnen voor zes scholenbouwprojecten. Concreet krijgt de Gemeentelijke Basisschool De Vijvers in Anderlecht 1 miljoen € voor het bouwen van een nieuw schoolgebouw en het verbouwen van een lokaal voor lichamelijke opvoeding. Het Regina Pacisinstituut in Laken krijgt 84.000 € voor het bouwen van een luifel en het vernieuwen van de verwarmingsketel.

Interactieve kaart

Eind september 2018 werd voor het eerst de interactieve kaart scholenbouw gelanceerd. Op die kaart kan je makkelijk zien hoeveel in elke gemeente werd geïnvesteerd in nieuwe en vernieuwde scholen. Die kaart werd ondertussen geüpdatet met de recentste investeringsbedragen per gemeente. Die nieuwe kaart vind je terug op www.agion.be/tussen-2014-en-2018-meer-dan-9-op-de-10-vlaamse-en-brusselse-gemeenten-geïnvesteerd-scholenbouw.

Download hier de volledig lijst van scholen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Op het terrein van de voormalige Saffre Frère-fabriek in Oudenaarde hebben burgemeester Marnic De Meulemeester en projectontwikkelaar Revive de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwe Saffrou-wijk. Hier worden 265 woningen, een[…]

26/10/2020 | nieuwbouwstadsvernieuwing
Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Meer artikels