Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

25ste Wereld­wegencongres in Seoel

Transport en mobiliteit, een bron van toegevoegde waarde is het hoofdthema van het 25ste Wereldwegencongres PIARC, dat ditmaal van 2 tot 6 november in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel plaatsvindt en waarop elke vier jaar duizenden deelnemers uit alle werelddelen worden verwacht.

In een veertigtal technische zittingen en workshops wordt een stand van zaken opgemaakt en worden toekomstperspectieven beschreven voor tal van onderwerpen zoals mobiliteit in metropolen, verkeersveiligheid, aanpassing aan de klimaatverandering, koolstofarm wegvervoer, het nut van wegonderhoud, financiering van wegen, grote kunstwerken, plattelandswegen en vrachtvervoer. Een twintigtal ministers en hoge vertegenwoordigers van internationale organisaties hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

De vaktentoonstelling van 10.000 m² met talrijke nationale paviljoenen en stands van gespecialiseerde firma's biedt een uitstekend forum voor technische en commerciële contacten. De Wereldwegenvereniging PIARC presenteert hulpmiddelen voor professionals in de wegenbranche, zoals nieuwe elektronische handleidingen. Tijdens de talrijke technische bezoeken kunnen de deelnemers kennismaken met de Koreaanse technologie inzake wegen, openbaar vervoer, intelligente transportsystemen en auto's. Inschrijven kan vóór 31 augustus via www.piarcseoul2015.org.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds