Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

25 Vlaamse bouw-kmo's behalen label Energiebewuste Aannemer

25 Vlaamse bouw-kmo's behalen label Energiebewuste Aannemer

Bouwunie kende tijdens Batibouw aan 25 bouw-kmo's het label van 'Energiebewuste Aannemer' toe (foto). Het gaat om algemene aannemingsbedrijven, schrijnwerkers, installatiebedrijven, bedrijven gespecialiseerd in isolatie en dakwerken,' Het label wordt toegekend aan bouwbedrijven die extra aandacht besteden aan het energiezuinig maken van de woningen die ze bouwen of verbouwen.

Het label 'Energiebewuste Aannemer' werd in 2012 in het leven geroepen en leverde onlangs al de achtste lichting energiebewuste aannemers af. In totaal beschikken op dit moment 112 bouwbedrijven over deze erkenning. De uitreiking gebeurt door Bouwunie en staat onder controle van een erkend extern keuringsorganisme.

De 25 bouwbedrijven die het label kregen, hebben via cursussen, een examen en duidelijke engagementen bewezen dat ze bewust omgaan met duurzaam en energiebewust (ver)bouwen en hun klanten deskundig kunnen adviseren en begeleiden.

Met het label onderscheidt de energiebewuste aannemer zich in een markt met talrijke aannemers die de term 'energiebewust' gebruiken maar deze niet altijd naar behoren invullen. Van de 25 bouwbedrijven ontvangen negen aannemers voor het eerst het label, 16 aannemers hernieuwden hun label. De nieuwelingen zijn Fraimco uit Wambeek, Algemene Bouwonderneming Gino Vrombaut uit Adegem, ABK uit Balen, Bouwwerken De Kimpe uit Lochristi, Energie uit Heist-Op-Den-Berg, Vadebo Construct uit Zottegem, Houtskeletbouw Horemans uit Meeuwen, B.E.N. Op Maat uit Lier en De Henau Constructions uit Herzele. Het label is geen erkenning voor het leven; bedrijven moeten hun engagement blijvend bewijzen.

Het label gaat enkel en alleen naar bedrijven die aan volgende criteria voldoen:

De bedrijfsleider(s) en de werfleider(s) van het bouwbedrijf hebben het opleidingsprogramma 'Energiebewuste Aannemer' gevolgd waarin inzicht wordt gegeven in de principes en aandachtspunten van het energiezuinig bouwen. De deelnemers verwerven degelijke theoretische basiskennis op het vlak van isoleren, ventileren, verwarmen,'

De energiebewuste aannemer voldoet aan een aantal algemene bepalingen, zoals correct ingeschreven zijn in de KruispuntBank Ondernemingen (KBO), de vestigingswetgeving in de bouwsector respecteren, de sociale en fiscale bijdragen correct betalen,'

De energiebewuste aannemer engageert zich om zijn personeel jaarlijkse cursussen over energiezuinig bouwen te laten volgen.

De energiebewuste aannemer werkt enkel met onderaannemers die voldoende bekwaam zijn om energiezuinig te bouwen.

De energiebewuste aannemer gaat schriftelijke contracten aan met zijn klant, met daarin duidelijke en ondubbelzinnige afspraken over de prijs en het gebruik van algemene aannemingsvoorwaarden zonder het gebruik van onwettige clausules.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen