Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

240 appartementen in Antwerp Tower

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
240 appartementen in Antwerp Tower

In Antwerpen worden 240 appartementen gerealiseerd in de iconische Antwerp Tower. De voormalige kantoren worden getransformeerd tot een moderne en multifunctionele toren, naar een ontwerp van Wiel Arets. Naast appartementen worden in dit ambitieuze binnenstedelijke reconversieproject ook kantoren, winkels en horeca voorzien. Vanaf nu zal de Antwerpenaar ook boven de grond de werken zien vooruitgaan. De eerste bewoners kunnen in het voorjaar van 2021 hun intrek nemen in de Antwerp Tower.

De projectontwikkeling is in handen van Matexi, dat met de Antwerp Tower één van zijn meest ambitieuze binnenstedelijke projecten presenteert. Werken, wonen, shoppen en cultuur gaan hier naadloos in elkaar over. In totaal zal 110 m gevel op het gelijkvloers ingericht worden met winkels. De verbouwing loopt parallel met de heraanleg van het Operaplein, waardoor een totaal nieuwe plek ontstaat in de binnenstad waar zowel Antwerpenaren als bezoekers kunnen genieten van de troeven van de stad.De toren staat op de kruising van de De Keyserlei en de Frankrijklei, de ingang komt op het nieuwe autoluwe Operaplein. De centrale ligging biedt toekomstige bewoners een prachtig uitzicht over de verre horizon, zonder overburen. Verdiepingshoge en kamerbrede ramen benutten die meerwaarde voluit en omkaderen de stad en de Antwerpse skyline.

“De vernieuwde Antwerp Tower belichaamt stedelijk comfort. Je kunt resideren in het centrum van de stad zonder inkijk, in complete privacy. Overburen zijn er niet. In de toren ervaar je pure rust, maar tegelijk woon je in ‘the middle of everything’. Zo heeft elk appartement vanaf de zesde verdieping een penthousegevoel. Nergens in het centrum van Antwerpen kan je hoger wonen dan in de Antwerp Tower: De hoogstgelegen appartementen bevinden zich op een hoogte van 80 tot 100 m, met een variatie aan uitzichten: van de haven over het station tot het stadspark”, verklaart Philip Rubbens van Matexi Antwerpen.“In totaal biedt de Antwerp Tower ruimte voor 240 appartementen. Een verdieping telt 6 tot 14 appartementen met een oppervlakte tussen 66 m² en 143 m² en één, twee of drie slaapkamers. Helemaal bovenaan komen luxe penthouses die tot 358 m² groot zijn. Die zijn rechtstreeks bereikbaar met afzonderlijke snelle liften. De oppervlakte en de afwerking van deze appartementen zorgen voor een bijhorend prijskaartje, waarin een specifiek publiek geïnteresseerd is”, besluit Rubbens.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels