Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

23,4 miljoen ' subsidies voor scholenbouwprojecten goedgekeurd

Gerelateerde onderwerpen :

AGIOn, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, keurde in november voor in totaal 23.459.885,56 ' subsidies voor scholenbouwprojecten goed. 14.392.241,89 ' gaat naar grote (ver)bouwprojecten. Voor de dossiers m.b.t. zeer dringende ingrepen of ten gevolge van overmacht is bijna 5 miljoen ' vrijgemaakt (4.982.060,37 ') en iets meer dan 4 miljoen ' gaat naar dossiers met relatief kleine bouwwerken. Met deze investeringen steunt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de inhaalbeweging in scholenbouw. Vanaf dit jaar bedraagt de btw op scholenbouw 6% in plaats van 21%. Dankzij die verlaging kan er meer worden geïnvesteerd. Vlaanderen heeft nood aan moderne, kwaliteitsvolle en comfortabele schoolinfrastructuur aangepast aan de noden en uitdagingen van de 21ste eeuw.

Elke maand verleent AGIOn subsidies voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs. Er zijn verschillende subsidieprocedures mogelijk afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels