Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

160 miljoen ' extra voor Scholen van Morgen

Dankzij de btw-verlaging op scholenbouw zal er in Vlaanderen 160 miljoen ' extra geïnvesteerd worden via het publiek-private programma Scholen van Morgen. 17 extra scholen met een oppervlakte van 80.000 m² zullen uit de grond rijzen. Meer dan de helft van die oppervlakte gaat naar het technische en beroepsonderwijs. De overeenkomst voor de opdracht voor de realisatie van die scholen werd zopas door de Vlaamse regering ondertekend. De voorbereiding van de projecten kan van start gaan.

De scholenbouw in Vlaanderen zit op kruissnelheid. Nooit werd daarin zoveel geïnvesteerd als nu. Voor het publiek-privaat programma Scholen van Morgen zijn 2.300 bouwvakkers aan de slag. Zij werken aan 165 schoolbouwprojecten voor 125.000 leerlingen in heel Vlaanderen met een investeringswaarde van 1,5 miljard '.

Door de verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6% komt 160 miljoen ' extra ruimte vrij binnen het programma Scholen van Morgen. Zo kan Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits nog 17 extra scholen voor zowat 8.000 leerlingen laten bouwen. De Vlaamse regering heeft de overeenkomst voor de realisatie van die scholen zopas juridisch en contractueel verankerd.

De dbfm-vennootschap kan zo werk maken van het volledige design-build-finance-maintenance-traject voor de 17 projecten (aanduiding architect, plannen maken, stedenbouwkundige vergunning aanvragen, procedure om aannemer te selecteren, enz.). De grootste drie projecten betreffen KCST Technicum in Sint Truiden (21.500 m²), het VTI in Brugge (17.500 m²) en de technische campus Blue Gate in Antwerpen (10.328 m²). De bedoeling is dat de bouwwerken vanaf midden 2019 kunnen starten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen