Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

139 nieuwe huizen en appartementen in Assebroek

139 nieuwe huizen en appartementen in Assebroek

Burgemeester Dirk De fauw, algemeen directeur Geert Sanders (West-Vlaamse Intercommunale) en Koen De Craemer van de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo gaven het officiële startschot voor de werkzaamheden.

Zopas begonnen de infrastructuurwerken voor een nieuw woonproject achter de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge, palend aan de Sint-Trudostraat in Assebroek (Brugge). De komende jaren zullen op deze site 139 huizen en appartementen worden gebouwd. Als de huidige timing kan worden aangehouden, kan de verkoop van de loten beginnen in het voorjaar vann 2022.
 

 

De stad Brugge, de WVI en Vivendo hebben voor de realisatie van het woonproject intensief samengewerkt. In nauw overleg met alle partners werd een plan uitgewerkt met een gezonde mix van kavels, woningen en appartementen voor ieders budget. In totaal zal het woonproject Sint-Trudo 139 woonentiteiten omvatten.
 
“We leggen het accent op kwalitatief wonen in een groene omgeving en toch vlakbij de stad. Een goede ontsluiting met het openbaar vervoer en de fiets garandeert de verbinding met het stadscentrum”, zegt burgemeester Dirk De fauw van Brugge.
 
Met deze hedendaagse verkaveling speelt de WVI in op de verschillende bouwwensen in een stedelijke omgeving: een halfopen bebouwing en rijwoningen met een achterliggende garageweg, zodat de voordeur van de woningen uitgeeft op een groen ingeklede autovrije erfweg.

Bouwkavels en woningen

De woningen en de bouwgrond zijn bovendien optimaal georiënteerd: oost-west of pal in het zuiden. In totaal zal de West-Vlaamse Intercommunale 71 vrije bouwkavels op de markt brengen die variëren van 184 m² tot 439 m². Vivendo zal acht sociale woningen realiseren en minimum 60 appartementen, allemaal bestemd voor verhuur.
 
Er wordt sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein met veel groen en ruimte voor ontmoeting. Zo vormt de nieuwe parkzone (0,5 ha) op de rand van het project een groene ontmoetingsplaats voor huidige en toekomstige bewoners.

Groenstructuren

Centraal wordt een kindvriendelijke speelzone aangelegd. De verschillende groenstructuren worden via wandel- en fietsdoorsteken verweven met elkaar. Zo kunnen kinderen de school veilig bereiken dankzij een nieuwe (fiets)doorsteek naar de oude spoorwegbeding Brugge-Maldegem.  
 
Het project houdt ook rekening met de verwerking van het hemelwater. Zo is in de parkzone een buffer van ruim 1.500 m³ voorzien, evenals wadi’s en een open grachtenstructuur in de publieke ruimte. Bovendien wordt deze buffercapaciteit met 600 m³ uitgebreid dankzij de aanleg van een winterbedding die het water kan bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren bij hevige regen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

In het kader van het plan Vlaamse Veerkracht geeft de Vlaamse regering een investeringssubsidie voor een aantal projectvoorstellen voor culturele topinfrastructuur en cultuurinfrastructuur van bovenlokaal belang. Het gaat om de volgende[…]

20/01/2022 | investeringCorona
Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

Meer artikels