Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

125 opmerkelijke woningen openen hun deuren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
125 opmerkelijke woningen openen hun deuren

© Edward-Van-Loocke

De Orde van Architecten - Vlaamse Raad organiseert i.s.m. NAV op zaterdag 23 en zondag 24 september telkens van 14 tot 18 uur opnieuw ‘Mijn Huis Mijn Architect’. Tijdens dit openhuizenweekend kunnen toekomstige bouwers en verbouwers 125 opmerkelijke woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel om inspiratie op te doen voor een eigen (ver)bouwproject. Voor architecten is het weekend  een unieke gelegenheid om uit te pakken met hun realisaties. De toegang tot de deelnemende woningen is gratis mits voorafgaande registratie op www.mijnhuismijnarchitect.com.

Mijn Huis Mijn Architect presenteert een brede waaier aan architecturale parels: nieuwbouwprojecten, verbouwingen, meergezinswoningen, rijhuizen, vrijstaande woningen, … Elke belangstellende vindt wel enkele interessante projecten in het aanbod. Alle deelnemende projecten hebben één zaak gemeen: ze werden stuk voor stuk gerealiseerd in samenwerking met een architect en getuigen van diens creativiteit.

Het hoofdthema dit jaar is ‘Creatief met ruimte’, waarbij de focus wordt gelegd op inbreiding en uitbreiding, twee begrippen die steeds belangrijker worden voor onze huidige en toekomstige manier van bouwen en wonen. Inbreiding is het verdichten van de bestaande dorps- of stadskern door het toelaten van bijkomende woonentiteiten op invulplekken binnen de reeds bebouwde omgeving. Projecten die comfortabel, kwaliteitsvol en duurzaam wonen in een stedelijke context mogelijk maken worden dit jaar extra in de kijker gezet.

Uitbreiding is het creëren van bijkomende woonvolumes door de bouwdiepte te optimaliseren of door de hoogte in te gaan, denk maar aan een extra bouwlaag. Ook hiervan kan je praktijkvoorbeelden ontdekken tijdens deze editie van Mijn Huis Mijn Architect.

Alle deelnemende projecten en adresgegevens zijn online terug te vinden na registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com of in het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’. Dat biedt naast een uitvoerig en geïllustreerd overzicht van alle deelnemende woonprojecten een schat aan informatie over de rol van de architect. 

 


Je komt ook meer te weten over de belangrijkste architecturale trends. Dat maakt van het boek behalve een geschikte handleiding voor een bezoek aan het openhuizenweekend ook een nuttige informatiebron voor iedereen met een passie voor architectuur. Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’ kost 7,50 € en is verkrijgbaar in Standaard Boekhandel, Delhaize, Press Shop, Carrefour en bij vele persverkopers.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem architecten ontwierpen op Nieuw Zuid in Antwerpen het Huis aan de Kade. Dat gebouw, met zicht op de Schelde, is de tweede fase van het eerder aangekondigde Zuiderhuis, eveneens een ontwerp van het Gentse architectenkantoor. Het[…]

12/04/2021 | ProjectenAntwerpen
Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Politiezone Polder zoekt ontwerper voor nieuw kantoor

Politiezone Polder zoekt ontwerper voor nieuw kantoor

Meer artikels