Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

In de Brusselse Kanaalzone is projectontwikkelaar Unibricks begonnen met de bouw van Unest Erasmus, een complex met 119 studentenkamers. De werken moeten klaar zijn in de loop van het academiejaar 2022-2023. De ontwikkelaar wil tegen 2025 zijn aanbod in Brussel uitbreiden naar 500 studentenkamers. Volgens Sander Vermeulen van Unibricks kampt de stad met een enorm tekort aan kwalitatieve studentenhuisvesting.
Ieder jaar neemt het aantal studenten in het Belgisch hoger onderwijs toe. In Brussel zijn er dat vandaag 110.000. Toch is er nu al een tekort van ruim 9.000 kamers. Daarom wil Unibricks in de hoofdstad nieuwe projecten realiseren.
 
“We kiezen resoluut voor de Brusselse Kanaalzone. Dat deel van de hoofdstad is in volle ontwikkeling. Het zal niet meer lang duren vooral deze buurt een echte AAA-locatie zal zijn, bruisend, internationaal, met veel ruimte voor creativiteit, ideaal voor studenten. Maar belangrijker: deze locatie ligt op wandelafstand van het station Brussel-Zuid, en met de campussen van tien hogescholen en universiteiten binnen een straal van 3 km”, zegt Vermeulen.
 
De hybride vorm van les volgen, deels op de campus, deels zelfstandig online, maakt dat studenten een kot willen dat niet alleen is uitgerust met een goede internetverbinding, ze willen ook een ruimte die groot genoeg is en die voldoende privacy biedt. In die zin zorgde de viruspandemie alleen maar voor een grotere vraag naar goede studentenhuisvesting.
 
De 119 kamers worden niet alleen uitgerust met hedendaags comfort, studenten zijn vandaag ook erg veeleisend op het vlak van kwaliteit en veiligheid. Het Unest Erasmus-complex wordt een echte ‘community’, een veilige  omgeving met een mooie binnentuin, een private ‘dining room’ om samen met (of in) je bubbel te eten, een volledig ingerichte fitnessruimte, een gemeenschappelijke wasruimte en een studentencoach die voor de nodige begeleiding zorgt.
 
Er zijn verschillende types van kamers. Een ‘basiskot’ is 25 m² groot, met eigen sanitair, een kitchenette, een grote raampartij en voldoende plaats voor een groot bed en een bureau. Daarnaast zijn er ook grotere kamers, tweepersoonskamers en aangepaste kamers voor personen met een fysieke beperking.
 
Unest Erasmus is het eerste studentencomplex van Unibricks dat in de Kanaalzone nog twee andere investeringsprojecten heeft. Waterfront 35 is een sociaal huisvestingsproject met 43 appartementen. Recent kocht de projectontwikkelaar ook nog een nieuw stuk grond waar een project moet komen dat vergelijkbaar is met Waterfront 35.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Het Brusselse Gewest verleent een bouwvergunning voor de realisatie van een openbare instelling voor jeugdzorg. Die wordt gebouwd op de site van het oude Victor Horta-internaat, op de hoek van de Van Volxemlaan en de Brusselsesteenweg. De[…]

20/06/2022 | ProjectenRenovatie
Vergunning voor nieuwe jeugdherberg in Brussel-centrum

Vergunning voor nieuwe jeugdherberg in Brussel-centrum

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Meer artikels