Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

De Vlaamse regering voorziet 10 miljoen ' subsidie voor de bouw of renovatie van 19 negentien zwembaden in Vlaanderen. Het geld gaat naar zeven nieuwbouwprojecten en twaalf renovaties. Dat maakte Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekend. Op 20 maart 2015 keurde de Vlaamse regering de lancering van een oproep goed met het oog op de toekenning van investeringssubsidies voor de renovatie en nieuwbouw van zwembaden.

In totaal werden 28 dossiers tijdig ingediend. Vijf projecten voldeden niet aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden: Pelt, Zaventem, Bornem, Houthalen-Helchteren/Peer en Harelbeke. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestudeerde de overgebleven 23 dossiers op basis van vijf criteria: de effectieve nood aan de investering, mate en kwaliteit van samenwerking, duurzaamheid, regionale spreiding en verzorgingsgebied en de maatschappelijke en fysieke toegankelijkheid.

De goedgekeurde projecten kunnen rekenen op een subsidie van maximum 30% van het totale investeringsbedrag, met een plafond van 750.000 ' per dossier. De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw en is in vele gevallen verouderd. Bovendien moet ze conform blijven met een steeds strenger wordende milieuwetgeving.

De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw.

De dossiers van Deinze, Aarschot, Brakel en Sint-Genesius-Rode waren wel ontvankelijk, maar werden niet geselecteerd voor subsidiëring. Volgens minister Muyters gaat het om een eerste stap en blijven nieuwe investeringen in zwembaden nodig. Daarom komt er in 2016 een nieuwe oproep voor zwembaden. Muyters werkt tevens aan een globaal Vlaams sportinfrastructuurplan waarin alle noden voor alle sporten over heel Vlaanderen worden omschreven. Dat plan moet klaar zijn tegen volgende zomer, waarna toekomstige sportinfrastructuur kan worden gerealiseerd via een nieuw fonds.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring