Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

De Vlaamse regering voorziet 10 miljoen ' subsidie voor de bouw of renovatie van 19 negentien zwembaden in Vlaanderen. Het geld gaat naar zeven nieuwbouwprojecten en twaalf renovaties. Dat maakte Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekend. Op 20 maart 2015 keurde de Vlaamse regering de lancering van een oproep goed met het oog op de toekenning van investeringssubsidies voor de renovatie en nieuwbouw van zwembaden.

In totaal werden 28 dossiers tijdig ingediend. Vijf projecten voldeden niet aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden: Pelt, Zaventem, Bornem, Houthalen-Helchteren/Peer en Harelbeke. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestudeerde de overgebleven 23 dossiers op basis van vijf criteria: de effectieve nood aan de investering, mate en kwaliteit van samenwerking, duurzaamheid, regionale spreiding en verzorgingsgebied en de maatschappelijke en fysieke toegankelijkheid.

De goedgekeurde projecten kunnen rekenen op een subsidie van maximum 30% van het totale investeringsbedrag, met een plafond van 750.000 ' per dossier. De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw en is in vele gevallen verouderd. Bovendien moet ze conform blijven met een steeds strenger wordende milieuwetgeving.

De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw.

De dossiers van Deinze, Aarschot, Brakel en Sint-Genesius-Rode waren wel ontvankelijk, maar werden niet geselecteerd voor subsidiëring. Volgens minister Muyters gaat het om een eerste stap en blijven nieuwe investeringen in zwembaden nodig. Daarom komt er in 2016 een nieuwe oproep voor zwembaden. Muyters werkt tevens aan een globaal Vlaams sportinfrastructuurplan waarin alle noden voor alle sporten over heel Vlaanderen worden omschreven. Dat plan moet klaar zijn tegen volgende zomer, waarna toekomstige sportinfrastructuur kan worden gerealiseerd via een nieuw fonds.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Habenu-van de Kreeke Groep koopt Hogenboom Installaties

Habenu-van de Kreeke Groep koopt Hogenboom Installaties

De bedrijvengroep Habenu-van de Kreeke, met vestigingen in Beringen en Nuth (Nederland), heeft het installatiebedrijf Hogenboom uit Maastricht overgenomen. Het personeel van Hogenboom Installaties blijft aan boord. Zij blijven werken vanaf de[…]

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Brusselse universiteiten mogen kazerne Fritz Toussaint renoveren

Brusselse universiteiten mogen kazerne Fritz Toussaint renoveren

Mechelen plant dit jaar een heleboel wegenwerken

Mechelen plant dit jaar een heleboel wegenwerken