Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

10 miljoen voor Vlaamse zwembaden

De Vlaamse regering voorziet 10 miljoen ' subsidie voor de bouw of renovatie van 19 negentien zwembaden in Vlaanderen. Het geld gaat naar zeven nieuwbouwprojecten en twaalf renovaties. Dat maakte Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekend. Op 20 maart 2015 keurde de Vlaamse regering de lancering van een oproep goed met het oog op de toekenning van investeringssubsidies voor de renovatie en nieuwbouw van zwembaden.

In totaal werden 28 dossiers tijdig ingediend. Vijf projecten voldeden niet aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden: Pelt, Zaventem, Bornem, Houthalen-Helchteren/Peer en Harelbeke. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestudeerde de overgebleven 23 dossiers op basis van vijf criteria: de effectieve nood aan de investering, mate en kwaliteit van samenwerking, duurzaamheid, regionale spreiding en verzorgingsgebied en de maatschappelijke en fysieke toegankelijkheid.

De goedgekeurde projecten kunnen rekenen op een subsidie van maximum 30% van het totale investeringsbedrag, met een plafond van 750.000 ' per dossier. De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw en is in vele gevallen verouderd. Bovendien moet ze conform blijven met een steeds strenger wordende milieuwetgeving.

De zwembadinfrastructuur in Vlaanderen dateert voor een aanzienlijk deel uit de jaren '70 van vorige eeuw.

De dossiers van Deinze, Aarschot, Brakel en Sint-Genesius-Rode waren wel ontvankelijk, maar werden niet geselecteerd voor subsidiëring. Volgens minister Muyters gaat het om een eerste stap en blijven nieuwe investeringen in zwembaden nodig. Daarom komt er in 2016 een nieuwe oproep voor zwembaden. Muyters werkt tevens aan een globaal Vlaams sportinfrastructuurplan waarin alle noden voor alle sporten over heel Vlaanderen worden omschreven. Dat plan moet klaar zijn tegen volgende zomer, waarna toekomstige sportinfrastructuur kan worden gerealiseerd via een nieuw fonds.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt[…]

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam