Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

1 miljoen led-armaturen voor Deutsche Bahn

Gerelateerde onderwerpen :

Het Duitse spoorwegbedrijf Deutsche Bahn zet een gigantisch vervangingsprogramma in gang waarbij de komende vijftien jaar een miljoen led-armaturen worden geïnstalleerd. Alle conventionele verlichting, waaronder fluorescerende, kwik- en natriumlampen, wordt vervangen. Het gaat om een investering van 4 miljard '. De hele operatie omvat 5.400 spoorwegstations, 4.700 spoorwerven en 50 onderhoudsdepots.

Bovendien zal bij iedere locatie die vanaf nu wordt vernieuwd of gerenoveerd meteen ook led-verlichting worden geplaatst. Er waren meer dan 400 leveranciers kandidaat voor het contract. Het Duitse spoorwegbedrijf heeft nu vijf voorkeursleveranciers geselecteerd: Philips Lighting, Hellux, Norka, Pracht en Schmidt.

De Duitse plannen zijn geen wereldprimeur voor het openbare vervoer. Drie jaar geleden besliste de Métropolitain, de metro van Parijs die na Londen de drukste metro van Europa is, ook al om volledig over te stappen op led. Dat project wordt dit jaar opgeleverd. Het gaat weliswaar om 'slechts' een vierde van het aantal leds die de Duitse spoorwegen zullen installeren. Philips plaatst in Parijs samen met het Franse installatiebedrijf Step 250.000 led-lichtpunten in 302 metrostations.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels