Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

1,5 miljoen voor energetische renovaties in deeltijds kunstonderwijs

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
1,5 miljoen voor energetische renovaties in deeltijds kunstonderwijs

© ©silverkblack - stock.adobe.com

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert 1,5 miljoen € in 17 energiebesparende projecten in schoolgebouwen van het deeltijdse kunstonderwijs (dko). De projecten zorgen voor 575 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

In totaal investeert het departement Onderwijs tussen 2016 en 2019 zowat 54 miljoen € in klimaatinitiatieven om de CO2-uitstoot te beperken en onze samenleving meer klimaatneutraal te maken. In 2019 pompt Onderwijs via het Vlaamse Klimaatfonds in totaal 20,7 miljoen € bijkomende middelen in het energie-efficiënter maken van het schoolpatrimonium.

De 17 nieuwe energiebesparende renovatieprojecten in scholen van het deeltijdse kunstonderwijs vormen een totale investeringskost van 3,1 miljoen €. De gesubsidieerde werkzaamheden omvatten het isoleren van muren, daken en vloeren, het vervangen van glas door hoogrendementsglas en het vervangen van ketels door een hoogrendementsketels.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGIOn) selecteerde vier projecten in de provincie Antwerpen, drie in Limburg, twee in Oost-Vlaanderen, vier in Vlaams-Brabant en vier in West-Vlaanderen.“Het onderwijs heeft met zijn uitgebreide gebouwenpatrimonium een groot potentieel om energie te besparen en dus ook de CO2-uitstoot sterk te verminderen. Deze legislatuur loopt een heel grote inhaalbeweging in scholenbouw. Er worden honderden nieuwe scholen gebouwd en bestaande schoolgebouwen worden grondig gerenoveerd. Toch zijn er nog een pak verouderde schoolgebouwen die vaak veel energie verbruiken, ook in het deeltijdse kunstonderwijs. Door klimaatvriendelijke investeringen voorrang te geven, investeren we in het duurzamer maken van dit schoolpatrimonium. Door deze investering van 1,5 miljoen € in 17 projecten kunnen we de CO2-uitstoot doen dalen met bijna 575 ton per jaar. Dat is een win-win situatie: de scholen kunnen hun noodzakelijke investeringen doen, besparen op energiekosten en de CO2-uitstoot verminderen”, stelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VCB heeft collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid

VCB heeft collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelde vast dat traditionele verzekeringen milieuschade nauwelijks dekken en asbestschade al helemaal niet. Dit was het signaal voor de VCB om samen met de milieuafdeling van verzekeringsconsulent en -makelaar[…]

22/08/2019 | RecyclageAsbestfonds
Ondernemers willen arbeidsmarkt en fiscaliteit hervormen

Ondernemers willen arbeidsmarkt en fiscaliteit hervormen

Jan De Nul sleept 600MW Kriegers Flak-contract in de wacht

Jan De Nul sleept 600MW Kriegers Flak-contract in de wacht

De Wever wil woonbonus schrappen

De Wever wil woonbonus schrappen

Meer artikels