Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

1,1 miljoen ' voor ontsluiting Gasthuisberg Leuven

Vlaanderen investeert 1,1 miljoen ' in een betere ontsluiting van de Gasthuisbergsite in Leuven. De verkeersafwikkeling rond het ziekenhuis wordt vlotter en veiliger gemaakt. Dat concludeert Vlaams parlementslid Lorin Parys op basis van het investeringsprogramma van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

De focus ligt op de op- en afritten van de E314 die langs het Gasthuisbergcomplex loopt. De weg op de brug wordt heringericht en er wordt geïnvesteerd in een veilige fietsverbinding naast de brug. Met een betere infrastructuur voor fietsende studenten en pendelaars stimuleert Vlaanderen een alternatief voor de auto.

Daarnaast investeert Vlaanderen 250.000 ' in de Meerdaalboslaan en wordt nog eens 90.000 ' uitgetrokken voor het technisch lokaal in de Oostertunnel, die onder het Martelarenplein in Leuven loopt. De Vlaamse regering bespaart om de rekeningen in orde te zetten, maar ook om ruimte te vinden voor gerichte investeringen. De minister zoekt en vindt geld om de mobiliteit in en rond Leuven bij te sturen', besluit kamerlid Parys.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar